Joka päivä miljoonat ihmiset käyttävät Twitchiä kommunikoidakseen, seurustellakseen ja luodakseen positiivisia tunteita. Twitch on sosiaalinen verkostoitumis- ja suoratoistoalusta reaaliaikaiselle, vuorovaikutteiselle, monipuoliselle ja kehittyneelle videosisällölle. Twitchissä on jokaiselle jotakin, olitpa sitten peliammattilaisten fani tai haluat nähdä suoraa lähetystä Pariisista. Twitchissä on aina tarjolla tuoretta ja suorana lähetettävää materiaalia.

Voit myös vaikuttaa Twitch-videoiden seuraavaan tapahtumaan osallistumalla videon tekoon. Voit vaikuttaa videoiden kulkuun lisäämällä kommentteja ja hymiöitä. Twich on erittäin sosiaalinen kokemus. Sen avulla voit myös kommunikoida suosikkilähettäjiesi kanssa bittien avulla, tilaamalla hymiöitä ja ansaitsemalla ansiomerkkejä. Monelle alusta tarjoaa taas ansiomahdollisuuden, jos monet katsojat haluavat katsoa lähettäjän videoita.

Moni Twitchin käyttäjä miettii jossain vaiheessa, miten ladata videoita Twitchistä omalle laitteelle tietokoneeseen tai puhelimeen. Twitchissä on niin paljon erinomaista materiaalia, ettei ole mikään ihme, että moni haluaa ladata sisältöä itselle talteen. Tallentaminen ja lataaminen on mahdollista ja melko yksinkertaistakin. Pitää kuitenkin erottaa omien videoiden tallentaminen ja muiden käyttäjien videoiden tallentaminen.

Muiden käyttäjien videoiden tallentaminen

Twitch ei anna sinun tallentaa ja ladata muiden käyttäjien materiaalia. Sinun on saatava lupa alkuperäiseltä omistajalta, jos haluat käyttää hänen materiaaliaan kanavallasi tai tallentaa sisällön omaan laitteeseesi. Kolmannen osapuolen sovellusten käyttäminen, jotka mahdollistavat lataamisen, on toinen vaihtoehto. Esimerkiksi Twitch Leecher, suosittu ohjelma materiaalin lataamiseen, on sopiva tähän tarkoitukseen. Sen avulla on helppoa ladata nopeasti ja yksinkertaisesti video tai käynnissä oleva suoratoisto.

Aluksi sinun on ladattava sovellus laitteeseesi. Sen jälkeen voit syöttää kanavan nimen ja päivämäärän sekä URL-osoitteen. Vaihtoehtoisesti, jos tiedät videon tunnuksen, voit vain kirjoittaa sen suoraan. Tämän ohjelmiston käyttöönotto on helppoa. On aina viisasta hankkia lupa suoratoiston lisenssinhaltijalta ennen materiaalin lataamista, varsinkin jos aiot julkaista sen muiden katsottavaksi. On hyvä muistaa, että tyypillisesti kaikki tällainen sisältö on tekijänoikeudellisesti suojattua, joten jos et noudata sääntöjä, voit joutua oikeudellisiin ongelmiin.

Omat videot on helppo tallentaa

On hyvä tietää, miten voit tallentaa omat suoratoistovideosi Twitchistä tietokoneellesi, jos haluat katsoa niitä myöhemmin tai jakaa niitä YouTubessa ja muilla alustoilla. Tallentaaksesi videosi mene tietokoneellasi Twitchiin ja klikkaa kanava- ja videovälilehdet. Sen jälkeen klikkaa päälle vaihtoehto ”Tallenna lähetykset”.

Tätä painiketta on siis napsautettava, jotta alusta tallentaa videosi automaattisesti kanavallesi 14 päiväksi. 2 viikkoa on maksimipituus, jos olet Twitchissä uusi käyttäjä. Jos olet Turbo- tai Prime-tilaaja, voit hyödyntää automaattisia tallenteita jopa 60 päivän ajan. Voit myös lyhentää videoita Twitchissä, mikä on erityisen hyödyllistä, jos tarvitset vain osan videosta koko videon sijaan. Se onnistuu valitsemalla haluamasi videon kohta ja editoimalla sitä.

Jos et halua, että video on saatavilla alustalla, voit poistaa sen julkisesta videoluettelosta. Sinulla on mahdollisuus tallentaa aiemmatkin lähetykset tietokoneen kiintolevylle vastaavalla tavalla. On hyvä huomata, että OBS:n kaltaisissa suoratoisto-ohjelmissa on usein lähetyspainikkeen vieressä tallennusnäppäin, joten voit käyttää niitä suorien lähetysten aikana videoittesi tallentamiseen.

Mikä on Twitch?

Twitch on pelien suoratoistosivusto, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten Yhdysvalloissa. Kuka tahansa voi tehdä ja striimata videon alustalla. Sillä tavalla se muistuttaakin paljon Youtubea, jossa niin ikään julkaistaan paljon pelivideoita. Joka tapauksessa vähimmäisikävaatimus Twitchissä on kuitenkin 13 vuotta.

Twitchin pääpaino on videopelien suoratoistossa, mutta myös muunlainen materiaali, kuten ruoka ja keskusteluohjelmat, ovat suosittuja. Se on yksi maailman 40 suosituimman verkkosivuston tai sähköisen kaupankäynnin sivuston joukossa, ja sillä on yli 200 miljoonaa käyntiä kuukaudessa.