Amazonin ”Amazon Prime” on yksi suosituimmista suoratoistopalveluista maailman laajuisesti. Palvelun tilaaminen maksaa noin 6 dollaria kuukaudessa, joten hinta sopii monen käyttäjän lompakkoon. Palvelun heikkoutena on kuitenkin esimerkiksi se, ettei suomenkielisiä tekstityksiä ole saatavilla. Pohjoismaisia elokuvia ei niin ikään ole tarjolla. Koska palvelu on jo tällä hetkellä käytettävissä noin 200 maassa, se tulee kehittymään varmasti lähitulevaisuudessa. Uusia videoita lisätään koko ajan, joten videokirjastot kasvavat jatkuvasti.

Katsominen onnistuu eri laitteilla

Amazon Prime Videota voi katsoa monilla eri laitteilla. Katsomiseen sopii esimerkiksi tietokoneet, Macit, älytelevisiot, Android-laitteet, PlayStation 3 ja 4-pelikonsolit sekä Xbox 360 ja One -pelikonsolit. Suomeen palvelu avattiin vuonna 2016.

Amazon Prime ei tarjoa luetteloita tai pudotusvalikoita, jotka auttaisivat asiakkaita löytämään etsimänsä kategoriat. Käyttäjien on sen sijaan selattava sivustoa löytääkseen etsimänsä. Kun valinta on tehty, palvelu antaa tietoa videon IMDB-luokituksesta ja muista yksityiskohdista. Sinulla on mahdollisuus lisätä video myös katselulistallesi tai katsoa videosta trailerin. Molemmat ovat käteviä ominaisuuksia, varsinkin jos katsot paljon videoita.

Videoiden tallentaminen Amazon Prime:sta

Audials Movie -ohjelman tarkoituksena on tehdä elokuvien suoratoisto kotona helpoksi. Sillä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen videon suoratoiston harrastajille. Audials Movie on myös kätevä Amazon Prime -muunnin, joka voi kaapata videoita ja tallentaa ne haluamaasi muotoon. Tietokoneeseen tai älylaitteeseen asennettava ”Audials Movie” on helppo ladata ja asentaa.

Audials Movie Windows -ohjelmisto on täysin ilmainen eikä vaadi rekisteröintiä. Avaa ohjelma ja valitse asennuksen jälkeen avattavasta valikosta ”Video Streaming”. Klikkaa ”Format” ruudun alareunassa ja valitse haluamasi tallennusformaatti. MP4 on nykyään usein hyvä vaihtoehto useimmille käyttäjille.

Napauta sitten ”Amazon Video” Audials Movie -sovelluksessa. Jos haluat säästää aikaa, aseta tallennusnopeudeksi 2x. Mene sitten Amazon.com-sivustolle ja valitse elokuva tai jakso, jonka haluat tallentaa. Heti kun aloitat videon toistamisen, tallennus alkaa. Video on syytä toistaa alkuperäisessä koossaan optimaalisen laadun saavuttamiseksi. Tietokoneen näytössä näet myös, kuinka pitkällä tallennus on.

Voit ladata talteen myös suoraan palvelussa

Jos haluat katsoa Amazon Prime Videota matkoilla tai katsoa videoita missä tahansa ilman hyvää internetyhteyttä, voit tallentaa videot talteen myös suoraan palvelussa itsessään. Sinulla on useita tapoja saada sisältöä offline-katseluun. Amazon Prime Video -materiaalin saaminen puhelimeen on hyvin yksinkertaista. Avaa puhelimessasi Amazon Prime -sovellus. Valitse sitten elokuva, jonka haluat ladata. Mikäli haluat saada sarjan koko kauden, klikkaa ”Lataa kausi”.

Jakson tallentaminen onnistuu napsauttamalla sen vieressä olevaa Lataa-painiketta. Voit myös valita, ilmoittaako Prime Video sinulle, kun lataus on valmis. Valitse ”Lataukset” näytön alareunasta nähdäksesi latauksesi. Voit poistaa latauksen ja säästää tilaa puhelimessasi sen jälkeen, kun olet katsonut tallenteesi loppuun. On myös mahdollista säätää sovellus poistamaan video automaattisesti katselun jälkeen ”Hallitse latauksia”-kohdassa.

Alkuperäissarjat

Netflixin tapaan Amazon Prime Video on myös sijoittanut huomattavan paljon rahaa alkuperäisohjelmiin, jotka ovat helposti saatavilla palvelussa. Palvelusta löytyy lukuisia sarjoja sekä elokuvia, vaikkakin moni niistä on jo muutaman vuoden takaa. Sivuston käyttöliittymä voi olla vähemmän intuitiivinen kuin sen kilpailijoiden, kuten Netflixin, käyttöliittymä.

Amazon Prime Video on ainoa paikka, josta voit katsoa Richard Hammondin, James Mayn ja Jeremy Clarksonin tähdittämän The Grand Tourin. Jeremy Clarkson on BBC:n suosituimman TV-ohjelman Top Gearin entinen juontaja. Sarjaa esitettiin myös Netflixissä, mutta näyttää siltä, että kaikki uudet kaudet ovat saatavilla vain Amazon Prime Videossa.