Bitcoin (BTC) on digitaalista valuuttaa, minkä suosio on ollut nousussa viime vuosina. Teknologisen kehityksen myötä yhä useampi on pystynyt investoimaan bitcoineihin ja hyödyntämään niitä. Nykyään on useita tilipalveluita, joiden avulla bitcoinien ostaminen on tehty helpoksi. Valitettavasti bitcoinin kurssi on kuitenkin hyvin vaihteleva ja välillä se onkin laskenut täysin pohjalukemiin. Bitcoinrobotit voisivat kuitenkin olla avain ongelmaan, jos niitä osattaisiin hyödyntää oikein. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, miten bitcoinrobotit toimivat ja miten niistä hyötyy.

Bitcoinrobottien teknologia

Itse bitcoinit toimivat lohkoketjuteknologialla, missä yksi lohkoketju koostuu digitaalisesta algoritmijonoista. Lohkoketju on siis pitkä algoritmien muodostama jono, jossa uudet lohkot sisältävät aina edellisen lohkon osan. Jokaisessa lohkossa on tietoa bitcoinien digitaalisista siirroista, joten järjestelmä on luotu kirjanpitoa varten.

Bitcoinrobotit ovat salausohjelmistoja, joiden avulla investoija pystyy eliminoimaan bitcoin kurssin muutoksista aiheutuvia haittoja. Myös nämä robotit perustuvat algoritmeihin ja ne toimivat täysin automaattisesti. Bitcoinrobotit toimivat näiden algoritmien lähettämien signaalien perusteella, jotka ovat jokaisen salausrobotin tapauksessa erilaisia. Ne saattavat esimerkiksi liittyä ajankohtaisiin uutisiin, sillä uutiset saattavat vaikuttaa merkittävästi bitcoin kurssin laskuihin ja nousuihin. Algoritmien signaalien perusteella bitcoinrobotit myyvät ja ostavat bitcoin valuuttaa vuorokauden ympäri.

Tunnetuimpia bitcoinrobotteja ovat esimerkiksi Bitcoin Trader, Bitcoin Code, Immediate Edge, Bitcoin Profit ja Cryptosoft.

Bitcoinrobotit on luotu sitä varten, että bitcoineja pystyisi ostamaan ja myymään siitä huolimatta, että kurssi vaihtelee.

Miksi bitcoinrobotit ovat hyödyllisiä?

Bitcoinrobotit on luotu sitä varten, että bitcoineja pystyisi ostamaan ja myymään siitä huolimatta, että kurssi vaihtelee. Bitcoinit on yleensä mielletty varsin epävakaaksi valuutaksi, sillä valuutan arvo perustuu lähes pelkästään tarjontaan ja kysyntään. Tästä syystä tutkijat ovat päättäneet luoda uudenlaista teknologiaa, johon myös bitcoinrobotit perustuvat.

Vaikka bitcoin kurssi siis vaihtelee, bitcoinrobotit pystyvät reagoimaan reaaliajassa näihin muutoksiin ja myymään sekä ostamaan bitcoineja nopeasti. Näin bitcoineihin investoineen ei tarvitse itse olla jatkuvasti huolissaan siitä, että hänen omaisuutensa arvo laskisi äkkiä. Ihmisen on itse hyvin hankala ennakoida bitcoinmarkkinoiden muutoksia, joten on hyvä, jos robotti osaa tehdä sen hänen puolestaan. Bitcoinrobotit eivät kuitenkaan takaa sitä, että onnistuisi tienaamaan rahaa bitcoineilla, mutta ne ovat hyvä investoijan lisäväline.

Varovaisuus bitcoinrobotteihin liittyen

Valitettavasti bitcoinrobotteihin liittyy myös tiettyjä vaaroja, sillä ne ovat kuitenkin yksityisen puolen palveluita. Suurin osa ohjelmistoista on luotettavia ja hyödyllisiä, mutta valitettavasti joukossa on myös ollut huijausohjelmistoja. Mikäli bitcoinrobotteja siis haluaa käyttää, pitää olla tarkkana, minkälaista ohjelmistoa hyödyntää. Kannattaa esimerkiksi lukea arvosteluja erilaisista bitcoinroboteista, jotta on paremmin perillä siitä, mitä erilaisilta roboteilta voi odottaa. Yleensä ohjelmiston luotettavuuden voi myös tarkistaa esimerkiksi virustorjuntaohjelmistolla, joka on suunniteltu tunnistamaan hämäriä verkkosivustoja ja haittaohjelmistoja.

Bitcoinrobottien hyviä ja huonoja puolia

Bitcoinrobotteihin liittyy siis sekä hyviä että huonoja puolia, kuten moniin muihinkin digitaalisiin ohjelmistoihin. Bitcoinrobotit voivat auttaa investoijaa pysymään kärryillä investoinneistaan ja luottamaan algoritmeilla toimivaan ohjelmistoon. Bitcoinrobottien hyödyntäjän ei myöskään tarvitse tehdä mitään, sillä ohjelmisto toimii täysin automaattisesti. Investoijan pitää olla kuitenkin varovainen hämärien ohjelmistojen suhteen ja hänen on valittava tarkkaan laadukas ohjelmisto, joka toimii, kuten pitääkin. Muuten saattaa yhtäkkiä huomata, että on menettänyt ohjelmiston takia rahaa.

Yhteenveto

Bitcoinrobotit ovat hieno nykyajan teknologinen innovaatio, jonka avulla bitcoineihin investoiminen on tehty paljon helpommaksi. Vaikka nämä robotit ovat tavallaan helpottaneet investoijien elämää, niiden kehittämisessä on kuitenkin parantamisen varaa. Investoijien on edelleen käytettävä myös omaa tervettä järkeään robottien lisäksi, kun he päättävät sijoittaa bitcoineihin.