Yrittäjien on yhtä lailla syytä olla varuillaan tietoturvastaan siinä missä tavallisten yksityishenkilöidenkin. Pienikin aukko tietosuojassa voi aiheuttaa suuren harmin, jota voi joutua korjaamaan pitkään ja hartaasti. Kaiken lisäksi lasku voi olla suuri, mikä hankaloittaa liiketoiminnan harjoittamista. Näillä helpoilla vinkeillä voit parantaa oman yrityksesi tietoturvaa, jonka mahdollistaa laadukas virustorjunta.

Ole varuillasi sähköpostien kanssa

Yksi yleisimmistä tavoista vaarantaa itsensä viruksille on epäilyttävien sähköpostissa saatavien linkkien kautta. Tämän takia kannattaa aina tarkistaa lähettäjän sähköpostin osoite ja linkin teksti, ennen kuin lähtee avaamaan mitään. Monet linkeistä näyttävät epämääräisiltä ja pitkiltä, eikä nettisivuston nimi ole mikään ymmärrettävissä oleva sana. Usein linkissä on paljon erilaisia merkkejä ja kirjaimia. Etenkin jos sähköpostissa pyydetään tai kehotetaan tekemään jotain, on syytä poistaa saatu sähköposti.

Päivitä ohjelmistot

Käyttämällä uusimpia versioita niin käyttöjärjestelmästä kuin ohjelmistoista olet yleensä ajan tasalla tietoturvan suhteen. Ohjelmista löydetään aina uusia aukkoja, joita pyritään korjaamaan. Tämän takia alistat itsesi hyökkäyksille, jos et päivitä ohjelmia. Todella vanhoihin koneisiin ei päivityksiä enää julkaista, joten tarpeen mukaan on kannattavaa päivittää tietokoneet ajan tasalle. Flash on yksi pahamaineisimmista ohjelmista, jonka tietoturvariskin takia sitä ei kannata edes koneella pitää.

Tunnistautuminen ja salasanat

Monet sivut tarjoavat kaksivaiheista tunnistautumista. Tässä tapauksessa saat yleensä tekstiviestin, jos joku koittaa kirjautua tilillesi. Tällöin mahdolliset tilien kaappaajat joutuvat odottamaan hyväksymistä tekstiviestin kautta. Vaikka tunnistautumisen päälle laittaminen voi vaatia hieman vaivaa, on se loppupeleissä paljon järkevämpää kuin turvautua pelkkään salasanaan.

Salasanojen kanssa on syytä muista perussäännöt. Ei peräkkäisiä tai henkilökohtaisia numeroita, eikä samaa salasanaa useampaan paikkaan. Jos salasanojen muistaminen tuottaa vaikeuksia, on saatavilla ohjelmia, jotka auttavat ja helpottavat salasanojen hallinnoimisessa.