Netflix on kuukausittainen tilauspalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat katsoa TV-ohjelmia ja elokuvia yhteensopivilla laitteillaan ilman kaupallisia mainoksia. Netflix muuttaa eri maissa saatavilla olevaa sisältöä usein. Netflixissä on useita palkittuja alkuperäisiä Netflix-projekteja, sarjoja, elokuvia ja dokumentteja. Voit myös ladata sarjoja ja elokuvia iOS-, Android- tai Windows 10 -laitteeseesi ja katsoa niitä ilman yhteyttä. Netflixissä on paljon elokuvia ja televisio-ohjelmia, joista voit valita asuinpaikastasi riippuen.

Voit tallentaa videoita laitteeseesi

Suosituin videostriimauspalvelu on Netflix. Sillä on suuri valikoima upeita elokuvia ja sarjoja. Vaikka Netflix-sovellus tarjoaa mahdollisuuden ladata sarjoja myöhempää katselua varten, siitä puuttuu toiminnallisuus videoiden siirtämiseksi tiedostoina.

Tällä sivulla kerrotuilla menetelmillä voit kuitenkin luoda korkealaatuisia Netflix-tallenteita ja -sarjoja ja tallentaa ne mp4-videotiedostoiksi. Voit katsoa niitä TV:n, Android-mobiililaitteen, iPhonen, DLNA- tai NAT-laitteen kautta tai polttaa ne DVD:lle tai BluRaylle. Ohjeiden avulla voi lisäksi tallentaa elokuvia kaksinkertaisella nopeudella.

Spotify-elokuvien tallentaminen ohjelmistolla

Netflix-tallennustyökalu ”Audials Movie” on mahdollista ladata koneeseesi ja asentaa ilmaiseksi ja ilman rekisteröintiä. Ohjelmisto on myös helppoa poistaa, jos et tarvitse sitä enää. Lataamisen ja asentamisen jälkeen siirry ohjelmiston ”Video Streaming” -osioon ja valitse haluamasi videotiedostomuoto (MP4 on tyypillisesti paras formaatti monille käyttäjille) ”Format”-osiosta.

Napsauta sitten Netflix-valintaa, sen jälkeen näkyviin tulee pieni ikkuna, jossa sinulta kysytään, mitä selainta käytät Netflixin tallentamiseen; Firefox, Chrome tai Edge. Klikkaa sitten ”Next” ja valitse haluamasi tallennusasetukset. Tässä vaiheessa voit valita myös kaksinkertaisen tallennusnopeuden. Voit tallentaa videon myös pelkkänä äänitiedostona.

Avaa sitten Netflix.com Firefox-, Chrome- tai Edge-selaimella ja valitse jakso tai elokuva, jonka haluat tallentaa. Tallennus alkaa välittömästi, kun toistat videota. Näet tallennuksen edistymisen kätevästi samalla. Kun tallennus on valmis, näet tallenteen Audials Movie -ohjelmiston käyttöliittymässä oikealla puolella. Voit tallentaa ja ladata Netflix-stiimin AVI-, MP4-, WMV-, 3GP- tai muissa videotiedostomuodoissa Windows-tietokoneellesi. Sen jälkeen voit katsoa videon haluamallasi ohjelmalla tai siirtää videon toiseen laitteeseesi tai kansioon.

Eri maissa eri sisältö

Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalainen Netflix-palvelu on yksi maailman heikoimmista sisällön puolesta. Tutkimuksen mukaan Suomessa Standard- ja Premium-tileistä maksavat ihmiset saavat maapallon kolmanneksi tai neljänneksi vähiten arvoa kuukausimaksulleen. Suomalaiset saavat myös basic-paketin tilaamalla vähän sisältöä verrattaessa muiden maiden tilaajiin. Sama heikko tilanne pätee moniin muihinkin maihin, joita ovat esim. useat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maat, kuten Iran, Qatar, Egypti ja Algeria, sekä Euroopan maat, kuten Portugali ja Norja.

Netflixin tapauksessa on oleellista ymmärtää, kuinka monta jaksoa televisiosarjasta tai elokuvasta katsot, kun vertaat sitä kuukausitilauksen suuruuteen. On tärkeää ottaa huomioon, kuinka paljon materiaalia saat rahoillesi vastineeksi. Saatavilla olevien tv-ohjelmien ja elokuvien määrä vaihtelee siis maasta toiseen. Yhdysvalloissa on kattavin Netflix-kirjasto, ja sen kansalaisilla on käytössään yli 6000 erilaista ohjelmaa.

Netflix haastetaan monelta suunnalta

Lukumääräisesti katsottuna videon suoratoistoala ei ole koskaan ollut parempi. Ihmiset kiinnittävät suoratoistopalveluihin enemmän huomiota kuin koskaan aiemmin, joten tällä alalla menee tässä suhteessa erinomaisesti. Alalla on kuitenkin jatkuvasti kuitenkin enemmän ja enemmän kilpailua. Tämä on erityisen mielenkiintoista, koska nämä kilpailijat eivät ole pieniä yrityksiä vaan valtavia yrityksiä. Tulevina vuosina voidaan mahdollisesti nähdä useita fuusioita näiden yritysten kanssa, koska alalla ei välttämättä ole niin paljon tilaa, kuin palveluntarjoajia olisi.

Suomessa on saatavilla Disney, ESPN ja muita suoratoistopalveluja, kuten Elisa Viihde. Kaikki suuret kotimaiset operaattorit tarjoavat jonkinlaista Viihde-palvelua. Kilpailu kiristyy vuosi vuodelta, ja tällä on kuluttajille myös positiivisia vaikutuksia. Kova kilpailu pitää todennäköisesti hinnat alhaisempana.