Nykyinen käytössä oleva HTML5 tekniikka mahdollistaa sen, että käytännössä lähes kaikki netin ja television urheilulähetykset ovat mahdollista katsoa niin tietokoneen kuin mobiililaitteen kautta. Jos mietitään, mikä on paras laite minkin urheilun seuraamiseen, niin siinä jokaisella on varmasti oma mielipide, mutta katsotaan mitä saamme aikaisesti, kun ajattelemme jääkiekon seuraamista tietokoneella.

Ainakin se, että nykyään voi seurata urheiluvedonlyöntikohteita kuten jaakiekkoveikkaus.com samalla kun katselee itse lähetystä, yhtä aikaa yhdellä laitteella, on jotain mitä todellinen urheilun ja urheiluvetojen ystävä arvostaa. Tietokoneella on vielä helppoa laittaa parikin pikkuikkunaa näkyville päälähetyksen kanssa ja näin pääsee livevetoihin aivan uudella tavalla. Toisaalta sitten voisi ottaa älypuhelimeen livevetokohteet ja istahtaa isomman ruudun äärelle television eteen – jokainen omalla tavallaan.

Seuraamisen kannalta tärkeimmät asiat

Jääkiekko on siis viihteenä siirtynyt myös uudelle aikakaudelle, ennen vanhaan, jos halusi kisoja taikka liigan pelejä katsoa niin joudut olemaan omalla kotisohvallasi tai sitten baarissa. Mutta kuten elokuvien katselu, sekin onnistuu nyt missä ikinä sitten oletkaan, voit rentoutua junassa kannettavan tietokoneen avulla katsoessasi lempi seurojesi pelejä taikka bussissa omalta puhelimeltasi seurailla viekö Suomen pojat voiton ja näin tuoden taas pojan kotiin. Ja jos miettii millä hinnalla kaupasta voi ostaa tietokoneen millä tämä kaikki onnistuu, niin ei tarvitse montaa sataa euroa pulittaa. Suoratoisto nimittäin ei vaadi niin hirveästi tehoja, etteikö ne halvimmatkin koneet ajaisi asian. Ehkä kuitenkin itse katsoisi sellaisen tietokoneen, johon joko ostaa kunnon ison näytön, tai läppärin ollessa kyseessä valitsee sellaisen tietokoneen, missä näppäimistö sopii omille sormille eikä näyttö ole liian pieni. Itse suosin läppäreissäkin 17 tuuman näyttöjä.

Suoratoisto ei vaadi laitteelta paljon. Lähinnä nettiyhteys on päällimmäinen asia, onneksi kuitenkin nettiyhteydet Suomessa on lähes poikkeuksetta hyvät. Mutta esimerkiksi taajamajunissa voi jääkiekon katsominen, tai minkä tahansa muun suoratoiston seuraaminen hankalaa. Välillä voi pitkäänkin olla katvealueella, jossa netti on erittäin hidas tai ei toimi ollenkaan.

Varmista siis:

  1. Että tietokoneesi näyttö vastaa tarpeita ja uutta ostaessasi mieti oma budjettisi, ja lue netin vertailuista tietoja eri näytöistä
  2. Nettiyhteytesi on mahdollisimman hyvä siinä paikassa missä lähetystä katsot. Esimerkiksi kotiisi voi olla saatavilla nopeampikin yhteys, kuin mitä sinulla tällä hetkellä on
  3. Varmista myös, että kotisi nettiboxi on kunnossa ja nykyaikainen. Vanhakin laite voi toimia, mutta voi olla, että se aina nopeinta mahdollista yhteyttä sisäverkkoosi.

Mitä urheilu seuraaminen tietokoneella maksaa?

Hinta näillä eri suoratoistoa tarjoavilla palveluilla ei paljoa ole, lähes jokainen niistä maksaa noin 10 euroa kuukaudessa, jolla sitten saa käytännössä useita eri lajeja ja useita otteluita per vuorokausi. Yle Areena kuitenkin tarjoaa maajoukkueiden turnaukset sekä kisat ilmaiseksi. Telia voi tällä hetkellä jopa olla edullisin valinta, jolloin voit katsoa liigan pelejä, NHL- pelejä sekä kotimaisia että ulkomaalaisia elokuvia ja sarjoja. Lisäksi juuri julkistettu Telian tekemä osto MTV:stä tuo varmasti uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja katsottavaa suoratoistopuolellekin.

Jos sitten käyttää otteluiden seuraamisessa urheiluvedonlyöntioperaattoreiden tarjoamia omia kanavia kuten VeikkausTV:tä ei otteluista ja tapahtumista tarvitse maksaa mitään. Riittää kun on vain rekisteröityneenä pelaajana nettikasinolla tai vedonlyöntisivustolla. Mahdollisuus ovat kasvaneet vuosien aikana ja mitä seuraavaksi on tulossa, niin emme lähde edes arvelemaan. Jo nyt yhdistämällä ottelun katsomisen ja vaikka älypuhelimen sovelluksen kautta livevetojen asettamisen tai tietokoneen ruudulla pikkuikkunasta niin ymmärtää, että tietokone on ottanut selkeän askeleen kohti urheilupelaamista uudella tasolla, eikä vain sillä että jopa perinteisessä Valioliigassa katsotaan maaleja jo videolta.