Cardano (ADA) on noussut yhdeksi markkinoiden nopeimmin kasvavista kryptovaluuttavaroista. ADA oli yksi ensimmäisistä kryptovaluuttatarjouksista, jotka saavuttivat merkittävän suosion, ja se on pysynyt markkina-arvoltaan kymmenen suurimman kryptovaluutan joukossa perustamisestaan vuonna 2015 lähtien. Sen teknologia kehittyy nopeasti, ja se näyttää olevan hyvässä vauhdissa kilpailemaan Ethereumin kanssa laajan lohkoketjuekosysteemin luomisessa.

Ethereumia parempi?

Matematiikka on Cardanon konsensusjärjestelmän ja monikerroksisen arkkitehtuurin ytimessä, mikä erottaa sen muista kilpailevista lohkoketjuista. Monet ovat innoissaan Cardanosta, koska sen on luonut Ethereumin tuottanut tiimi.

Cardano on arvostettu nimi kryptovaluuttamaailmassa. CoinMarketCap sijoittaa Cardanon jopa kolmen arvokkaimman kryptovaluutan joukkoon. Bitcoin ja Ethereum ovat hallinneet kryptovaluuttamarkkinoita jo pitkään. Monet pitävät Bitcoinia parhaana lohkoketjuun perustuvana digitaalisena valuuttana, kun taas Ethereum on monen mielestä paras alusta hajautettujen sovellusten (dApp) luomiseen.

Ethereum-verkon haittapuoli on varsinkin korkeat palvelukustannukset ruuhka-aikoina. Cardano väittää olevansa Ethereumin kilpailija ja tietenkin parempi. Kehittäjätiimi koostuu tietotekniikan asiantuntijoista, tutkijoista ja tietenkin yhdestä Ethereumin alkuperäisistä luojista, Charles Hoskinsonista. Ryhmä teki yhteistyötä rakentaakseen aiempia lohkoketjuja vankemman järjestelmän.

ADA-tokenit

Cardano, kuten muutkin lohkoketjut, loi oman kryptovaluutan. Cardanon valuutta tunnetaan nimellä ADA. Cardanon ja ADA:n nimet liittyvät merkittäviin matemaatikoihin, mikä selittää Cardanon tutkimuspainotteisen lähestymistavan luomiseen.

Vuonna 2017 Cardano halusi kerätä rahaa ja järjesti ICO:n eli initial coin offeringin, jossa uusi kryptovaluutta luodaan ja myydään sijoittajille vastineeksi tulevista voitoista. ADA:lla käytiin ICO:n aikaan kauppaa hieman yli 0,002 dollarilla, ja vuonna 2021 sillä käytiin kauppaa jo muutamalla dollarilla. Jos olet pitänyt sitä hallussasi ICO:sta lähtien tähän päivään, ROI:si on varsin hyvä.

Käyttäjien on maksettava maksu validoijille voidakseen käyttää Cardanon lohkoketjua, jossa käytetään Proof of Stake -konsensusmekanismia. Cardanon valuutan enimmäismääräksi on asetettu 45 miljardia yksikköä, ja liikkeessä on noin 32 miljardia.

ADA:n haltijat voivat äänestää tulevista säännöksistä myöhemmissä muutoksissa, mikä ei sulje pois sitä, että jossakin vaiheessa äänestetään uusien tokenien käytöstä. Käyttäjät voivat käyttää Cardanon lompakkoa ADA-tokenien panttaamiseen, joten käyttäjä voi hyötyä jo omistamistamastaan kryptovaluutasta.

Cardanokurssi.com sijoittajien apuna

Onko Cardano sitten järkevä sijoituskohde? Bitcoinin ylivoimaista vaikutusta kryptovaluuttoihin lukuun ottamatta Cardanolla on useita etuja, jotka voivat suojata sen kurssikehitystä. Cardanon suosio on kasvussa, ja mitä useammat ihmiset käyttävät sen lohkoketjua, sitä arvokkaammaksi ja kestävämmäksi se tulee.

Vakaus puolestaan houkuttelee lisää ihmisiä, ja sen tuloksena meillä positiivinen kierre, joka ruokkii itseään. Cardanon vakautta lisää myös se, että Cardanon lohkoketju on suunniteltu erityisen vankaksi ja turvalliseksi. Tämä auttaa myös hallituksia ja organisaatioita ottamaan käyttöön suuremman osan Cardanon lohkoketjusta toiminnassaan.

Cardanon tulevaisuuden näkymät ovat myös erittäin houkuttelevat. Toisin kuin Bitcoinin nykivissä liikkeissä, Cardanon tulevaisuus näyttää rauhallisemmalta. Esimerkiksi Intian suurin kryptovaluuttojen vaihtojärjestelmä CoinSwitch ennustaa, että Cardano ADA maksaa viiden vuoden kuluttua kolme dollaria kolikkoa kohti.

Kolme dollaria voidaan saavuttaa paljon nopeammin, jos Cardanon suosio kasvaa tätä tahtia. Kryptovaluutat ovat toisaalta spekulatiivisia omaisuuseriä, joilla ei ole historiallisia malleja, jotka ohjaisivat sijoittajia. Lisätietoa Cardanon kurssista Cardanokurssi.com sivustolta.

Mitä on Cardano staking?

Olet epäilemättä kuullut Bitcoin-louhinnasta, joka on uusien bitcoinien tuottamista markkinoille. Monet ihmiset eivät pysty osallistumaan louhintaan osaamisen tai resurssien puutteen vuoksi, mutta on myös olemassa kryptovaluuttojen steikkaus (staking). Staking on toiminto, joka palkitsee sinut ylimääräisellä kryptovaluutalla, jos tallennat kryptovaluuttoja sen lohkoketjuun tietyn ajanjakson ajan. Tämä auttaa lohkoketjuprojektin kasvua, joten sinut palkitaan kyseisellä kryptovaluutalla.

Ouroboro on Cardanon lohkoketjun käyttämä Proof-of-Stake-algoritmi. Protokolla palkitsee palvelimet, joilla on riittävä määrä kryptovaluuttaa riittävän pitkään. Älykkäiden sopimusten on toimittava Cardanon lohkoketjussa, joten tietojen kerääminen ja toimintojen suorittaminen ansaitsevat kannustimen. Tämän seurauksena voit tehdä rahaa Cardanon lohkoketjussa, ilman energiaa kuluttavaa louhintaa. Esimerkiksi Cardanokurssi.com kertoo kryptovaluutasta kiinnostuneille paljon hyödyllistä lisätietoa.